Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Aquatische systemen onder druk: Invloed van klimaatverandering en menselijk handelen

Terug
Locatie
Contactpersoon
Bas van der Wal
Doelgroep
Datum
25-11-2015 tot 26-11-2015

Aquatische systemen onder druk: invloed van klimaatverandering en menselijk handelen. Dat is de titel van het toegepast en wetenschappelijk symposium op 25 en 26 november a.s. in Amsterdam. Het tweedaagse symposium wordt georganiseerd door Amsterdam Water Science, een interdisciplinaire samenwerking tussen UvA en VU, en STOWA.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Op 26 november krijgen waterbeheerders een unieke gelegenheid een blik te werpen in de keuken van Amsterdam Water Science. De onderzoekers van Amsterdam Water Science presenteren de nieuwe onderzoekssamenwerking tussen VU en UVA en lichten hun aquatisch onderzoek toe op het gebied van klimaatverandering, waterkwaliteit, waterkwantiteit, connectiviteit en beheer, waarbij de focus ligt op water in Nederland. Er is nadrukkelijk ruimte voor gesprekken en discussies tijdens de middagsessies. Hierin delen wetenschappers en waterbeheerders kennis en ervaringen over een breed scala aan onderwerpen, zoals maatregel-effectrelaties, ruimtelijke planning, algenbloei, toxische stoffen en communicatie. Deze symposiumdag valt ook onder de reeks van STOWA/Watermozaiek-instituutsdagen en zal plaatsvinden op Science Park Amsterdam.

Voorafgaand aan deze symposiumdag, met een focus op toegepast waterbeheer, zal er op woensdag 25 november een wetenschappelijk symposium worden georganiseerd. Tijdens dit Engelstalige symposium in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) zullen onderzoekers de invloeden van menselijk handelen en klimaatveranderingen bediscussiëren op waterkwantiteit, waterkwaliteit en kijken naar de de sociaal-economische consequenties hiervan.

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u direct aan voor onze digitale nieuwsbrief rechtsboven op onze homepage.