Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Bijeenkomst Platform Beek- en Rivierherstel en werkgroep Bouwen met Natuur: ‘Planten in de stroom. Kansen voor weerstand?’

Terug
Locatie
Contactpersoon
Bas van der Wal
Doelgroep
Datum
15-11-2016 tot --

In stromende wateren (rivieren en beken) willen we de garantie dat er voldoende water kan worden afgevoerd. Tegelijkertijd willen we meer natuur. Meer natuur betekent meer begroeiing in water en uiterwaarden, maar planten belemmeren juist de afvoer en verhogen daarmee de kans op wateroverlast. Het is dus een hele uitdaging om de natuur te versterken, zonder de afvoercapaciteit op het spel te zetten. Hoewel de opgave in rivieren en in beken vergelijkbaar is, verschilt de aanpak.

Op 15 november gaan we hierover graag met u in gesprek. Wat kunnen we van elkaar leren op het vlak van vegetatie, opstuwing en het beheersen van risico’s? De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Platform Beek- en Rivierherstel (PBRH) en de werkgroep Bouwen met Natuur (BmN) stromende wateren. In de bijeenkomst zetten we de kennis en ervaring van de waterschappen in beken naast de ervaringen van Rijkswaterstaat in de uiterwaarden en grote rivieren.

Meer informatie en aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in restaurant Driekant Buiten (Zutphen), begint om 9.30 uur en duurt tot circa 16.00 uur. De lunch wordt verzorgd tijdens de excursie naar de Stokebrandseweerd (lopend circa 1,5 - 2 uur). Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma aangepast worden. Het definitieve programma volgt zo spoedig mogelijk.

>Aanmelden