Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Gentechnieken in het waterbeheer

Terug
Locatie
Contactpersoon
Bas van der Wal, Tessa van der Wijngaart
Doelgroep
Datum
12-06-2012 tot --

STOWA, Deltares en TNO houden op 12 juni een bijeenkomst over de groeiende rol van gentechnieken (genomics) in het waterkwaliteitsbeheer. Specifieke kenmerken van genen (DNA-structuren) kunnen worden gebruikt voor het analyseren van processen of organismen in het oppervlaktewater.

Genomics kan een bijdrage leveren aan het goedkoper, effectiever en sneller uitvoeren van het monitoring van de toestand van het water en de organismen die hierin leven. Op die manier kunnen we het watersysteem begrijpen, de ecologische kwaliteit ervan beoordelen en zo mogelijk verbeteren. Deze informatie is belangrijk voor het behalen van de doelen van de Kaderrichtlijn Water en in verband met de Zwemwaterrichtlijn.

Gedurende deze dag passeren zes projecten de revue waarin diverse genomics-technieken worden ontwikkeld die toe te passen zijn in het waterkwaliteitsbeheer. De technieken worden in een kader van het waterbeheer geplaatst. We kijken tijdens de dag wat er nu al mogelijk is, wat voor ontwikkelingen er binnen handbereik liggen en wat voor ontwikkelingen we verder in de toekomst kunnen verwachten.

‘s Middags wordt er in interactieve workshops gekeken hoe de deelnemers aankijken tegen de technieken en hoe de ontwikkeling van de technieken nog beter kan aansluiten bij de vragen van het waterkwaliteitsbeheer.

Voor wie? De bijeenkomst is bedoeld voor waterbeheerders (beleidsmedewerkers en management), medewerkers van waterschapslaboratoria en medewerkers van adviesbureaus die zich bezighouden met monitoring van waterkwaliteit.

Het programma

Zie bijlage.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Deelname aan de dag is kosteloos.

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Maak op de homepage in de LOG IN box een account aan. Of log direct in. Vink in uw profiel aan dat u graag de digitale nieuwsbrief ontvangt.