Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Jubileumbijeenkomst Community of Practice Hermeandering 'Wat recht is moet krom. Tien jaar praktijkervaring'

Terug
Locatie
Contactpersoon
Michelle Talsma
Doelgroep
Datum
11-04-2018 tot --

In 2007 werd de Community of Practice Hermeandering opgericht. Aanleiding was dat er veel vragen vanuit de praktijk kwamen over hermeandering: hoe zit het met zandtransport, de stabiliteit van de beek en wat is een goed ontwerp? De start van het CoP vond plaats bij de Gammelkerbeek waar de kennisvragen in een oprichtingsdocument werden vastgelegd (zie onder Documenten). In 2016 kwam het kroonjuweel uit: het Handboek Geomorfologisch beekherstel.

Tien jaar na de oprichting van het CoP kijken we terug: zijn alle kennisvragen beantwoord, wat zijn de resultaten van de ledenenquête, wat wordt de volgende stap? Tijd voor reflectie en een blik vooruit, op de plek waar alles begon: de Gammelkerbeek.  

Programma

09.30 Inloop met koffie en thee

10.00 Aftrap door de voorzitter Wim Zeeman: Terug- en vooruitblik CoP Hermeandering

10.15 Wat recht is moet krom. Terugblik op de herinrichting van de Gammelkerbeek. Wat was de aanleiding om aan de slag te gaan, wat was het doel en wat is daar van terecht gekomen? Ter lering ende vermaak. Door Harry Huijskes (lid CoP, Provincie Gelderland):

11.00 Van plan naar uitvoering. Hoe ging het waterschap (destijds Regge en Dinkel) aan de slag met de uitwerking van het plan, hoe zag het ontwerp en werkt het in de praktijk? Geleerde lessen. Door Friso Koop/Hans Gels (Waterschap Vechtstromen).

12.00 Lunch en veldbezoek aan de Gammelkerbeek

14.30 Review op de Gammelkerbeek door de opstellers van het Handboek Geomorfologisch beekherstel. Met de kennis van nu: wat had beter gekund?

15.00 Wat wordt de volgende stap? Resultaten enquête en discussie voor vervolg.

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u direct aan voor onze digitale nieuwsbrief rechtsboven op onze homepage.

Inschrijven
* zijn verplichte velden
Instantie*
Voornaam*
Tussenvoegsel
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Plaats*
Telefoon*
E-mail Adres*
Verstuur