Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Jubileumbijeenkomst Community of Practice Hermeandering 'Wat recht is moet krom. Tien jaar praktijkervaring'

Terug
Locatie
Contactpersoon
Michelle Talsma
Doelgroep
Datum
11-04-2018 tot --

In 2007 werd de Community of Practice Hermeandering opgericht. Destijds waren er vanuit de praktijk veel vragen over hermeandering: hoe zit het met zandtransport, de stabiliteit van beken en wat is een goed ontwerp? Tien jaar na de oprichting van het CoP kijken we terug: zijn alle kennisvragen beantwoord, wat zijn de resultaten van de ledenenquête, wat wordt de volgende stap?

Tijd voor reflectie op de plek waar alles begon: de Gammelkerbeek, waar alle kennisvragen werden vastgelegd in een oprichtingsdocument. Uiteraard delen we tijdens deze dag ook de nieuwste inzichten over de hydromorfologie van beken. Onder meer aan de hand van het  in 2015 verschenen Handboek Geomorfologisch beekherstel.


Programma

09.30 Inloop met koffie en thee

10.00 Aftrap door de voorzitter Wim Zeeman: Terug- en vooruitblik CoP Hermeandering

10.15 Wat recht is moet krom. Terugblik op de herinrichting van de Gammelkerbeek. Wat was de aanleiding om aan de slag te gaan, wat was het doel en wat is daar van terecht gekomen? Ter lering ende vermaak. Door Harry Huijskes (lid CoP, Provincie Gelderland):

11.00 Van plan naar uitvoering. Hoe ging het waterschap (destijds Regge en Dinkel) aan de slag met de uitwerking van het plan, hoe zag het ontwerp en werkt het in de praktijk? Geleerde lessen. Door Friso Koop/Hans Gels (Waterschap Vechtstromen).

12.00 Lunch en veldbezoek aan de Gammelkerbeek

14.30 Met de kennis van nu: wat kan beter? Presentatie van de nieuwste wetenschappelijke inzichten van het NWO-TTW programma Rivercare en kennisvragen vanuit het Lumbricus programma. Jakob Wallinga, hoogleraar WUR.

15.00 Wat wordt de volgende stap, waar liggen kennishiaten? Hebben we de kennis in huis voor klimaat robuuste, duurzame beeksystemen? Resultaten enquête en discussie voor vervolg.

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u direct aan voor onze digitale nieuwsbrief rechtsboven op onze homepage.