Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Netwerkmiddag HBO-onderwijs en Aquatische Ecologie

Terug
Locatie
Contactpersoon
Bas van der Wal
Doelgroep
Datum
16-04-2015 tot --

STOWA, de Werkgroep Ecologisch Waterbeheer en CAH Vilentum organiseren op 16 april 2015 een netwerkbijeenkomst 'HBO-onderwijs en Aquatische Ecologie'. De middag is bedoeld om professionals uit dit veld en HBO-studenten kennis met elkaar te laten maken, en kennis te laten uitwisselen. Tijdens de middag vindt tevens de officiële presentatie plaats van het boek 'Aquatische Ecologie. Functioneren van beheren van zoete en brakke aquatische ecosystemen' van Henk Hoogenboom. Het boek is te beschouwen als het nieuwe standaardwerk over dit onderwerp. Kortom: een must-have voor aquatisch ecologen, waterbeheerders, docenten én studenten.

Met de middag willen de organisatoren een brug slaan tussen het (professionele) werkveld én het HBO-onderwijs. Het belooft een verrassende middag te worden waarop studenten en professionals antwoorden kunnen krijgen op vragen als:

  • Wat verwachten waterbeheerders, ingenieursbureaus en andere instellingen van aankomende HBO-specialisten op het gebied van aquatische ecologie?
  • Wat heeft een HBO-student te bieden als stagiair? En wat verwacht het werkveld van een HBO-stagiair?
  • Hoe kan het HBO-onderwijs beter aansluiten op het werkveld?

Studenten van vier HBO-opleidingen geven een korte presentatie over hun werk (stage-opdracht, afstudeer-opdracht) op het gebied van aquatische ecologie en stellen daarbij een aantal prangende kwesties aan de orde. Een panel van deskundigen uit het werkveld reageert hierop. In de pauze is er een HBO-markt, waarop HBO-opleidingen zich kunnen presenteren. Netwerken tussen de opleidingen en het werkveld is daarbij het doel. Verder kunnen de deelnemers het boek ‘Aquatische ecologie’ met een flinke korting aanschaffen op de stand van de KNNV Uitgeverij (zie onder). Tot slot is er een College Tour, waarbij auteur en deskundige Henk Hoogenboom vragen van deelnemers van de middag beantwoordt.

Presentaties

Klik HIER voor de Prezi presentatie over de effectivietit van vispassages aan de Groningse waddenkust. De andere presentaties (ppt's) vindt u hierboven.