Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Platformbijeenkomst Beek- en Rivierherstel: beheer, onderhoud & ecologische kwaliteit

Terug
Locatie
Contactpersoon
Bas van der Wal
Doelgroep
Datum
17-04-2014 tot --

Op donderdag 17 april onderzoekt het Platform Beek- en Rivierherstel in het Watermuseum in Arnhem de relatie tussen beheer, onderhoud en de ecologische kwaliteit van stromende wateren. Het beheer en onderhoud zijn in eerste instantie gericht op een vlotte afstroming van het water. Maar wat is de invloed ervan op de ecologische kwaliteit van beken en rivieren? Kunnen we bijvoorbeeld via slim maaibeheer de ecologische kwaliteit verbeteren, terwijl ook aan de hydrologische randvoorwaarden wordt voldaan? Hoe ga je om met beheer en onderhoud in herstelprojecten? En leidt dit tot een verlaging van de kosten?

De bijeenkomst geeft informatie en inspiratie om beheer en onderhoud op een slimme manier in te zetten bij beekherstel. Er zijn onder meer presentaties over de impact van maaibeheer, de kosten en wet- en regelgeving. Ook krijgt u een aantal inspirerende voorbeelden van het gebruik van vegetatiebeheer voor kwaliteitsverbetering.

Ecologen, hydrologen, gebiedsbeheerders en andere geïnteresseerden van waterschappen, Rijkswaterstaat, adviesbureaus en terreinbeheerders zijn van harte welkom.

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Maak op de homepage rechtsboven in 'mijn profiel'  een account aan. Of log direct in. Vink onder nieuwsbrieven aan dat u graag de digitale nieuwsbrief ontvangt.