Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Symposium ‘Sloten: Ecologisch functioneren en beheer’

Terug
Locatie
Contactpersoon
Bas van der Wal
Doelgroep
Datum
09-10-2014 tot --

Op donderdag 9 oktober organiseren STOWA en de Werkgroep Ecologisch Waterbeheer (WEW) een symposium over sloten. De aanleiding vormt het verschijnen van het boek 'Sloten: ecologisch functioneren en beheer'.

Het ochtendprogramma bestaat  - naast het presenteren van het boek - uit een lezingenserie waarin de waarde van de sloot vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht (beheer, beleid, wetenschap, natuurbeleving). Na de lunch is het mogelijk deel te nemen aan een excursie over het terrein van het Veenweiden Innovatiecentrum en wordt een workshop gegeven door de onderwaterfotograaf Willem Kolvoort. De dag wordt afgesloten met een borrel.

Het boek is een voortvloeisel uit het zogenoemde PLONS–project, uitgevoerd door WUR en Alterra. Hierin deden drie promovendi onderzoek naar de processen en factoren die van belang zijn voor gezonde slootecosystemen. Een boek over sloten met veel en toegankelijke informatie over het functioneren en het beheer, ontbrak echter nog. STOWA heeft samen met de KNNV Uitgeverij deze leemte nu opgevuld.

Meer informatie en aanmelding

De kosten van de dag bedragen € 75,-. Dit is inclusief een exemplaar van het boek. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 150. In verband met de lunch kunt eventuele dieetwensen doorgeven op het aanmeldformulier.

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden, de dag is volgeboekt. U kunt een mail sturen aan stowa@stowa.nl en plaatsen wij u op de reservelijst. Mocht er een plek vrij komen ontvangt u via STOWA een bevestiging.

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Maak op de homepage rechtsboven in 'mijn profiel'  een account aan. Of log direct in. Vink onder nieuwsbrieven aan dat u graag de digitale nieuwsbrief ontvangt.