Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Themamiddag Exotische, invasieve oever- en waterplanten

Terug
Locatie
Contactpersoon
Bas van de Wal
Doelgroep
Datum
06-05-2014 tot --

Het bestrijden van exotische, invasieve oever- en waterplanten, zoals Cabomba en Grote Waternavel, vergt vaak een grote inspanning van waterbeheerders. Om de veiligheid en de functionaliteit van waterinfrastructuur te kunnen garanderen, is bestrijding en beheersing van deze soorten in toenemende mate noodzakelijk. Niet elke waterbeheerder maakt hierin echter dezelfde keuzes.

Op dinsdagmiddag 6 mei wil STOWA graag samen met de waterbeheerders kennis uitwisselen en discussiëren over de keuzes die zij maken bij de bestrijding van invasieve oever- en waterplanten. Na een korte inleiding is er ruimte voor het delen van ervaringen en voor discussie over keuzes die gemaakt zijn. Wij willen u van harte uitnodigen om deze middag bij te wonen.

De volgende vragen staan tijdens deze middag centraal:

Op welke soorten richten we onze bestrijding?
Welke methode(n) gebruiken we daarvoor?

Hoe zetten we deze methode in?
Houden we hierbij rekening met de wet- en regelgeving, het kostenaspect en de effectiviteit, maar ook met de milieu-impact en met stakeholders?
Welke van deze aspecten weegt bij de afweging het zwaarst?”

Meer informatie en aanmelding

Voor deze bijeenkomst nodigen wij ecologen, gebiedsbeheerders en andere geïnteresseerden van waterschappen, Rijkswaterstaat, terreinbeherende organisaties en adviesbureaus van harte uit. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas van der Wal.

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Maak op de homepage rechtsboven in 'mijn profiel'  een account aan. Of log direct in. Vink onder nieuwsbrieven aan dat u graag de digitale nieuwsbrief ontvangt.