Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Watermozaïek-themadag Kroos

Terug
Locatie
Contactpersoon
Bas van der Wal en Tessa van der Wijngaart

Doelgroep
Datum
12-05-2009 tot 15-05-2009

De Watermozaïek Themadag Kroos geeft waterbeheerders antwoorden op vragen rond  kroos en kroosbestrijding. De dag is bedoeld als opmaat voor het ontwikkelen van een speciaal kroosprotocol voor waterbeheerders.

 

De ochtend wordt gevuld met basisinformatie over kroos, kroosachtige planten en hun ecologisch functioneren. Ook wordt u geïnformeerd over de aard en omvang van het kroosprobleem en de huidige wetenschappelijke inzichten erover. In de middag wordt ingezoomd op de waterbeheerder: wanneer en waarom wil hij iets met kroos doen, hoe kan hij dat doen en wat kan er met het kroos worden gedaan wanneer het eenmaal is weggehaald?

 

Na de presentaties wordt in een aantal groepen, onder leiding van een adviseur (vooraf door STOWA geselecteerd uit de deelnemers) een aanzet geven voor een kroosprotocol. Deze adviseurs zullen naar aanleiding hiervan een offerte schrijven voor het opstellen van een kroosprotocol in opdracht van STOWA. Hiermee worden de ideeën en inzichten van deze dag gebruikt voor toepassing in de praktijk van het waterbeheer. Het is een dag waarbij waterbeheerders, wetenschappers en adviseurs een rol hebben en hierdoor kennis wordt uitgewisseld die vervolgens wordt gebruikt in de praktijk van het waterbeheer.

 

Voor de dag is een zeer speciale locatie gekozen: melkveeproefboerderij Zegveld. De proefboerderij is onderdeel van de Animal Science Group van Wageningen Universiteit en Research Center. Het melkveeproefbedrijf doet praktijkgericht onderzoek naar de rundveehouderij in het midden en westen van Nederland. Tijdens deze dag kunnen de deelnemers met eigen ogen interessante toepassingen van kroos bekijken op het terrein van de proefboerderij. Er zijn voor deze dag maximaal 80 plaatsen beschikbaar.

 

De organisatie regelt een pendelbus van station Woerden naar proefboerderij Zegveld. Voor het bepalen van de grootte van de bus willen wij graag weten hoeveel mensen gebruik willen maken van deze pendeldienst. De bus vertrekt in de ochtend rond 9:15 vanaf station Woerden en in de middag rijdt de bus rond 17:00 weer naar station Woerden. Wanneer u gebruik wilt maken van deze pendeldienst, verzoeken wij u dit in te vullen op het aanmeldformulier.