Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Watermozaïek-themadag Vismigratie in Laag Nederland

Terug
Locatie
Contactpersoon

STOWA - Bas van der Wal

STOWA - Tessa van der Wijngaart
Doelgroep
Datum
11-11-2009 tot --

 

 

In ons land worden op grote schaal vismigratievoorzieningen gepland en aangelegd om de visvriendelijkheid te verhogen en de ecologische toestand van het water te verbeteren. Over dat laatste bestaan echter nog veel onzekerheden: wat zijn de ecologische effecten van het vispasseerbaar maken van barrières? Daarnaast is bij het succesvol aanleggen van deze vismigratievoorzieningen samenwerking tussen ecologen en technici essentieel. Hoe verloopt die samenwerking en hoe kun je die verbeteren? Ook is het waterbeheerders niet altijd duidelijk welke visvriendelijke en vispasseerbare alternatieven er zijn. Deze belangrijke onderwerpen komen aan bod tijdens de themadag over vismigratie in laag Nederland. De themadagen worden georganiseerd door de STOWA in samenwerking met het Nederlands Platform voor Waterschapsecologen. Aan het bijwonen van deze dag zijn geen kosten verbonden.

De dag vindt plaats bij het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. U wordt aangeraden met het openbaar vervoer naar de locatie te reizen. Er is bij het Hoogheemraadschap geen parkeergelegenheid. In de omgeving is een beperkt aantal (betaalde) parkeerplaatsen.

Let op: voor deze dag worden expliciet ecologen en technici van waterschappen uitgenodigd. Wanneer zich meer dan 80 mensen aanmelden, zullen zij voorrang krijgen bij de inschrijving.