Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Sloten. Ecologisch functioneren en beheer

Terug
Rapportnr 2014-26
ISBN 9789050115094
Type Boek
Prijs € 29,95
Datum 13-10-2014

Documenten

Download Bestel

Het boek 'Sloten. Ecologisch Functioneren en Beheer (STOWA 2014-26) ' vertelt alles over de geschiedenis, maar ook over het (ecologisch) functioneren van een typisch Nederlands, uniek watertype: de poldersloot. De uitgave, mede mogelijk gemaakt door STOWA, is een onmisbare informatiebron voor (water) beheerders en beleidsmakers, biologen, studenten en liefhebbers van natuur en landschap.

Klik HIER voor meer informatie en bestellen.

Nederland is rijk aan sloten. Samen zijn ze maar liefst 300 duizend kilometer lang. De sloten zijn onmisbaar voor de aan- en afvoer van water en vormen een geliefd onderdeel van ons karakteristieke polderlandschap. Allerlei natuurlijke processen spelen zich af in deze door de mens aangelegde wateren en ze herbergen ook nog eens tal van interessante planten en dieren. Toch zijn sloten altijd onderbelicht geweest in onderzoek en beleid. Je leest zelden iets over sloten en de meeste mensen weten er weinig van.

Dit boek brengt daar verandering in. Het vertelt het verrassende verhaal van sloten en hun geschiedenis, hun rol in het Nederlandse landschap en de fysische, chemische en biologische processen die erin plaatsvinden. Het beschrijft de interactie tussen sloten en mensen: beleving en recreatie, degradatie en herstel, beheer en onderhoud, monitoring en beoordeling, en de toekomst van de Nederlandse sloten.

Het boek is een uitvloeisel uit het Project Langjarig Onderzoek Nederlandse Sloten (PLONS), waarin STOWA, een groot aantal waterschappen, WUR en Alterra hebben samengewerkt.